Ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη

Ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη

Η ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη, έχει κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην θέρμανση των σύγχρονων κτιρίων. Τα  πολλά της πλεονεκτήματα την κάνουν να ξεχωρίζει και να κερδίζει ολοένα και περισσότερους ¨οπαδούς¨. Η ΖΕΟΝ Ο.Ε. αναλαμβάνει την μελέτη και την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης σε νεόδμητα κτίρια. Συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες εταιρίες ενδοδαπέδιας θέρμανσης στην Ελλάδα, παρέχει στον πελάτη ανταγωνιστικές προτάσεις που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση μετατρέπει το δάπεδο ως θερμαντικό σώμα. Η θερμότητα κατανέμετε εκεί που χρειάζεται με ελάχιστη αδράνεια και με χαμηλότερο σε θερμοκρασία νερό προσαγωγής. Πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε την σωστή θερμοκρασία στο κατάλληλο σημείο του σώματος μας, δηλαδή  29 oC στα πόδια, 22 oC στο κυρίως σώμα και 19 oC στο κεφάλι, έτσι έχουμε πάντα την  θαλπωρή της ζέστης και νιώθουμε  καλύτερα. Εξαιτίας της ειδικής σύστασης του θερμομπετόν, όλη η θερμοκρασία ακτινοβολείτε στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Επίσης λόγο της πυκνής διάστρωσης κοντά στους εξωτερικούς τοίχους, πόρτες και παράθυρα, επιτυγχάνετε ακόμα καλύτερη μόνωση.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι από μόνη της 30% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση. Η εξήγηση είναι απλή. Η απαιτούμενη θερμοκρασία του νερού προσαγωγής είναι 45oC ενώ στα καλοριφέρ είναι 80 oC Είναι γνωστό ότι όσο χαμηλότερη θερμοκρασία έχει το νερό τροφοδοσίας ενός συστήματος θέρμανσης, τόσο πιο αποδοτικά δουλεύουν οι λέβητες, οι αντλίες θερμότητας και οι ηλιακοί συλλέκτες. Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε 1°C μείωσης της θερμοκρασίας προσαγωγής, έχουμε οικονομία καυσίμου 3%, τότε γίνεται αντιληπτό το όφελος να διατηρούμε τη θερμοκρασία νερού λειτουργίας όσο το δυνατόν χαμηλότερα.
Επίσης, παρατηρούνται λιγότερες απώλειες στις σωληνώσεις και στους χώρους της οροφής, των τοίχων και του αερισμού, καθώς δε χρειάζεται να θερμανθεί ο αέρας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ενδοδαπέδιας είναι ότι εξοικονομούνται τα έξοδα συντήρησης που προκαλούνται από την θέρμανση με καλοριφέρ. (πχ. Βάψιμο σωμάτων και τοίχων, διαρροές σωμάτων και σωλήνων κλπ).

Άλλα στοιχεία που ενισχύουν την επιλογή για ενδοδαπέδια, τα οποία αξίζει να σημειωθούν:

  • ·         Εξοικονομεί χώρο στο διαμέρισμα.
  • ·         Παρέχει δυνατότητα ανακαίνισης των χώρων.
  • ·         Μπορεί να λειτουργήσει και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • ·         Κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα παντού.
  • ·         Δεν αναδύονται οσμές.
  • ·         Δεν υπάρχει περίπτωση τραυματισμών, αφού δεν προεξέχουν σώματα καλοριφέρ.
  • ·         Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας σε κάθε δωμάτιο.
  • ·         Είναι εύκολη στη ρύθμιση και στο χειρισμό.
  • ·         Ηχομονώνει τα δάπεδα.

 

Οι πιθανότητες βλάβης είναι ελάχιστες καθώς οι σωλήνες είναι ειδικά κατασκευασμένες από πλαστικό, ώστε να μην σπάνε στις καμπυλώσεις από συστοδιαστολές και να μην διαβρώνονται ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά. Στην απίθανη περίπτωση βλάβης υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε και να επισκευάσουμε τοπικά τη ζημιά χωρίς να χρειάζεται όπως πολλοί πιστεύουν λανθασμένα να ξηλωθεί όλο το δάπεδο.

Αναλαμβάνουμε να κάνουμε εκτίμηση κόστους ,μελέτη και καταγραφή των καταλλήλων υλικών για την κάθε περίπτωση  καινούργιας ενδοδαπέδιας  εγκατάστασης ,όλα αυτά σε μια γραπτή προσφορά.

 Μοιραστείτε το